Postopek za pridobitev vrednotnice na osnovi Zakona o izenačevanju možnosti invalidov (v nadaljevanju ZIMI) je sledeč:

 1. Od okulista pridobite izvid iz katerega je razvidno, v katero kategorijo izgube vida po klasifikaciji svetovne zdravstvene organizacije (VHO) spadate.
 2. Ko imate izvid, na vaši Upravni enoti skupaj z izvidom predložite vlogo za tehnični pripomoček - povezava na stran:    vloga za tehnične pripomočke  Format PDF.
  Pri izpolnjevanju vloge si pomagate z listo tehničnih pripomočkov - povezava na stran:  seznam tehničnih pripomočkov (oblika v Wordu).
  Opomba:
  Za pridobitev nekaterih tehničnih pripomočkov je potrebno na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije opraviti preizkus. Več informacij o preizkusu dobite pri g. Bogdanu Saksidi na tel št.: 01 4700 221.
 3. Po končanem postopku boste na dom prejeli odločbo o  pravici do tehničnih pripomočkov za katere ste vložili vlogo.
  Zoper odločbo je možna pritožba v roku 15 dni. Če želite, da boste vrednotnice prejeli prej, morate občini sporočiti, da odstopate od pritožbe in vam na osnovi tega izdajo vrednotnice v nekaj dneh od prejema odločbe.
 4. Ko boste imeli vrednotnice, nas pokličite na 051 30 33 36 ali pišite in svetovali vam bomo pri nakupu ustreznega pripomočka  - povezava na stran: pišite.


V tej kategoriji trenutno ni izdelkov.